Лавров: «Північний потік – 2» запрацює через кілька днів

“Будівництво газопроводу «Північний потік – 2» буде завершено через кілька днів. Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на зустрічі в Санкт-Петербурзі”, – передає ТАСС.

«Ви згадали спорт, але спорт – далеко не єдина сфера людської діяльності, в якій нас намагаються обмежити недобросовісними методами. Візьміть економіку, економічні санкції. Зараз, незважаючи ні на що, триває лобова атака на «Північний потік – 2», хоча всі розуміють, що будівництво завершиться через кілька днів і газопровід запрацює», – сказав перший дипломат Москви.

«Європа, в особі Німеччини та інших країн, бере участь в цьому будівництві і каже, що газопровід їм потрібен, а американці кажуть: “Ні, ви не розумієте, якою має бути енергетична безпека вашого континенту, але ми сидимо за океаном і там все видніше”.

Сполучені Штати хочуть продавати свій зріджений природний газ, хоча він видобувається в основному шляхом гідророзриву пласта – це шкідливо для навколишнього середовища і набагато дорожче», – додав міністр закордонних справ Росії.

«Північний потік-2» передбачає будівництво газопроводу, що складається з двох гілок, загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів на рік від берегів Росії через Балтійське море до Німеччини. Роботи були припинені в грудні 2019 року, після того, як швейцарська Allseas відмовилася прокладати труби через загрозу санкцій США. З грудня 2020 року будівництво газопроводу відновлено.