Трамп запустив процес передачі влади Байдену

За повідомленнями світових агентств, президент США Дональд Трамп оголосив, що дає зелене світло на початок процесу передачі влади майбутній адміністрації демократа Джо Байдена через два тижні після того, як останній був оголошений переможцем президентських виборів в США. “Команда Байдена вітала цей етап в розвитку подій і заявила, що він дозволяє мирно перейти до передачі влади”,- відзначає AFP.

Трамп утримався від прямого визнання перемоги Байдена і пообіцяв чесну боротьбу, оскільки він збільшив кількість судових позовів, намагаючись довести передбачувані порушення на виборах. Ці спроби Трампа не увінчалися успіхом.

«Тим не менше, в інтересах нашої країни, я рекомендую Адміністрації загальних служб зробити все необхідне щодо первинних протоколів передачі влади, і я закликаю свою команду зробити те ж саме»,- написав Трамп в Twitter.

“Це рішення надає наступній адміністрації ресурси і підтримку, які необхідні їй для переходу влади мирним і плавним шляхом”, – сказав Джонас Абрахам, представник команди Байдена.

Він підкреслив, що це рішення необхідно, щоб почати роботу з вирішення проблем, що стоять перед американською нацією, в тому числі взяти під контроль пандемію коронавіруса і повернути її в потрібне русло.

Команда президента Байдена почне зустріч з представниками федерального уряду, щоб обговорити такі питання, як заходи реагування пандемії, національна безпека і інші теми.

Управління загального обслуговування – ключове адміністративне агентство, яке надає Байдену ресурси та іншу підтримку в процесі переходу. За законами США нинішня адміністрація повинна працювати з командою майбутнього президента для забезпечення стабільності.

Двотижнева відстрочка початку переходу до влади не дозволила обраному президенту отримати доступ до надсекретної інформації в області національної безпеки і оборони, як це прийнято. Байден також не зміг почати координувати свої дії з командою Трампа в боротьбі з пандемією в США.