Міністр оборони Греції заявив про готовність до війни з Туреччиною

Міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос заявив, що Афіни готові на все, включаючи військові дії проти Туреччини, для захисту своїх суверенних прав.

«Останнім часом поведінка Туреччини була досить агресивною. Я вважаю, що єдиний спосіб для Греції впоратися з такою агресивною поведінкою – це, з одного боку, використовувати всю свою дипломатичну зброю, а з іншого – забезпечити посилення стримуючого впливу збройних сил»,- заявив міністр оборони Греції в інтерв’ю Star TV.

На питання, чи готова Греція до військового вирішення конфлікту, як сказав радник прем’єр-міністра, Панайотопулос відповів: “Так точно!”

«Ми готуємося до будь-якої ситуації. Ми не хочемо цього, але ми хочемо дати зрозуміти, що зробимо все можливе, щоб максимально захистити наші суверенні права »,- сказав він.

Кілька днів тому турецька урядова газета опублікувала заявку на отримання ліцензії на розвідку і видобуток вуглеводнів поблизу грецьких островів.

У понеділок міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас заявив, що Туреччина намагається привласнити суверенні права іншої країни, і назвав цей інцидент провокацією, оскільки в ньому брав участь континентальний шельф Греції.

У середу прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс направив листа керівництву Європейського Союзу з приводу “турецьких провокацій”.

Греція заявила, що можлива ескалація з боку Туреччини призведе не до греко-турецькому кризи, а до європейсько-турецькому кризи.

Тим часом, напередодні президент Туреччини Тайіп Ердоган на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Лівії Файєз Сараджев в Анкарі заявив, що Туреччина і Лівійська національна нафтова корпорація мають намір досліджувати і розробляти нафтові та газові родовища в Середземному морі.