Голландські митники конфіскували бутерброди з шинкою у британських водіїв

“Голландське телебачення транслювало кадри, де митники відбирають бутерброди з шинкою у водіїв, які прибули на поромі з Великобританії. Це частина правил після Брексіту, які забороняють ввезення до ЄС особистому багажі м’ясних і молочних продуктів”, – пише Guardian.

У кадрах митники в світловідбивних жилетах пояснили водіям легкових і вантажних автомобілів на поромному терміналі в Хук-ван-Холланд, що «їм не дозволяється ввозити до Європи певні продукти, такі, як м’ясо, фрукти, овочі, рибу тощо».

Деякі водії запитували, чи можуть вони віддати м’ясо і залишити собі хліб. Один з митників відповів: «Ні, все буде конфісковано. Ласкаво просимо в Брексіт, сер, мені дуже шкода».

Заборона набула чинності в Новий рік після закінчення перехідного періоду. Британський уряд попередив, що мандрівники на Старий континент повинні споживати або утилізувати заборонені продукти до перетину кордону.

У правилах зазначається, що з 1 січня 2021 року продукти тваринного походження, такі, як м’ясо та молочні продукти, заборонено ввозити до ЄС.

Європейська комісія оголосила, що заборона необхідна, тому що м’ясо і молочні продукти можуть містити патогени, які можуть викликати захворювання у Співтоваристві.

Голландські митники також розмістили фото конфіскованої їжі. «З 1 січня ви більше не можете ввозити їжу з Великобританії»,- попередили вони.