Канада відкрила свої кордони для повністю вакцинованих іноземців

Канадська влада наказала відкрити державні кордони з сьогоднішнього дня, 7 вересня, для повністю вакцинованих іноземців, які можуть прибути до країни, в тому числі в розважальних цілях.

Згідно із заявою Міністерства закордонних справ Канади, в Канаду можуть прибути громадяни інших країн, які пройшли повний курс вакцинації тільки препаратами Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson і AstraZeneca не менше, ніж за 14 днів до в’їзду в країну.

Однак туристи також повинні здати негативний результат ПЛР за 72 години до прибуття в Канаду і зареєструватися в спеціальному туристичному додатку. Співробітники митниці залишають за собою право направити будь-якого пасажира на експрес-тест на коронавірус.

Повністю вакциновані іноземці не потребуватимуть 14-денного карантину, як це повинні робити невакцинованих канадці, коли вони повертаються додому.

У МЗС уточнили, що діти у віці до 12 років можуть бути без щеплень, але повинні супроводжуватися повністю вакцинованими батьками або опікунами. Їх також не слід поміщати в карантин, але таким дітям заборонено відвідувати навчальні заклади і місця масового скупчення людей протягом перших 14 днів їх перебування в Канаді.

Ці заходи поки не поширюються на мандрівників з Індії і Марокко. Канада закрила прямі рейси в ці країни на тлі пандемії до 21 і 29 вересня відповідно. У той же час громадяни цих країн зможуть літати в Канаду через треті країни, якщо у них є сертифікат про повну вакцинацію вищевказаними препаратами, а також тест ПЛР, який не проводиться в Індії і Марокко.

9 серпня влада Канади дозволила в’їзд в країну повністю вакцинованим американцям. Крім того, з цього ж дня були відкриті всі великі міжнародні аеропорти країни (раніше міжнародні рейси виконувалися тільки в Ванкувері, Калгарі, Монреалі і Торонто).