Чотириразова чемпіонка світу з художньої гімнастики намагалася накласти на себе руки

Чотириразова чемпіонка світу з художньої гімнастики росіянка Олександра Солдатова вчинила спробу самогубства. Гімнастка намагалася перерізати собі вени.

Солдатова була госпіталізована в Москві з глибокими порізами на лівій руці. Лікарі заборонили їй контактувати зі ЗМІ через її тяжкий стан.

Ведеться розслідування.
За словами медпрацівників, вона була в агресивному стані під час переговорів з нею. Солдатова на даний час знаходиться в психосоматичному відділенні інституту Скліфосовського. Їй був поставлений діагноз булімія.

Кілька днів тому президент Російської федерації художньої гімнастики і старший тренер збірної Росії Ірина Вінер заявила, що через проблеми зі здоров’ям Олександра Солдатова на даний час не тренується і пропустить перше змагання за сезон – Гран Прі Москви, яке почнеться завтра в російській столиці.

«У неї були певні спадкові проблеми, які проявили себе в процесі дорослішання. Як тільки я побачила, що Саша захворіла, і почалися проблеми зі здоров’ям, я видалила її зі збірної чемпіонату світу. Вона прийняла це, розуміючи, що інакше могли б бути проблеми. Ось чому в Баку зіграла Катерина Селезньова. Чемпіонат став відбірковим до Олімпіади. Коли Саша буде готова, я поверну її до команди. Вона частина її, і вона мені дуже подобається, і я хочу, щоб вона продовжувала виступати за Росію»,- сказала Ірина Вінер.

Олександра Солдатова пропустила чемпіонат світу в Баку в вересні минулого року, раніше зазнавши невдачі під час турніру в Португалії.