Масові арешти в Росії. В руках поліції 352 протестуючих

«В цілому 352 людини були затримані в усіх п’яти російських містах, де в суботу пройшли демонстрації за чесні вибори. Більшість з них (256 осіб) були затримані в Москві»,- підсумувала організація OWD-Info, яка стежить за затриманнями в Росії.
Акції солідарності з протестувальниками в Москві пройшли в багатьох російських містах. 79 учасників акції були затримані в Санкт-Петербурзі, 13 протестуючих були затримані в Ростові-на-Дону, двоє затримані в Брянську і двоє в Сиктивкарі в Республіці Комі. Приблизно 300-500 прихильників опозиціонера Олексія Навального вийшли на демонстрації в Хабаровську на Далекому Сході. Мітинги також пройшли у Владивостоці, Новосибірську, Томську, Іркутську, Омську, Красноярську та інших містах Сибіру і Далекого Сходу.
«У Санкт-Петербурзі в зв’язку з маніфестацією Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу за статтею про хуліганство»,- повідомив портал ЗМІ МБЧ (МБЧ – абревіатура від Михайла Борисовича Ходорковського). Офіційна позиція з цього питання поки не оголошена.
Радіо «Свобода» повідомляє, що як мінімум четверо затриманих в Москві ночували в відділенні міліції, решта затриманих були звільнені.
Група «Білий лічильник», яка веде підрахунок демонстрантів, повідомила, що в суботу на акцію, узгоджену з владою по проспекту Сахарова в Москві, вийшло приблизно від 50000 до 60000 чоловік. За даними МВС, в ній взяли участь 20 тисяч осіб. Кампанію підтримали відомі журналісти, художники і блогери. Демонстрація супроводжувалася концертами, в тому числі репера Face. Московська влада не дали згоди на його виступ. Коли музикант вийшов на сцену, офіцери національної гвардії (Росгвардія) оточили її. Однак музикант затриманий не був.
Після того, як демонстрація була узгоджена з владою, деякі з учасників протесту пішли до будівлі Адміністрації Президента Російської Федерації. За даними незалежного порталу Meduza, близько 1,5 тисячі людей взяли участь в «прогулянці» перед будівлею адміністрації. Деякі з них скандували антипутінські гасла. Майже всі затримані в Москві були арештовані після завершення узгодженої з владою акції.
Незалежні ЗМІ відзначають, що це була найчисленніша демонстрація в Росії за вісім років, незважаючи на те, що більшість лідерів опозиції залишаються під вартою в зв’язку з попередніми акціями протесту.
Учасники суботньої демонстрації під гаслом «За свободу і справедливість» висловилися проти недопущення кандидатів від опозиції на вибори в Мосгордуму, призначені на 8 вересня. Вони також закликали звільнити затриманих у рамках розслідування “масових заворушень”, розпочатого Слідчим комітетом Російської Федерації після демонстрації 27 липня. 12 осіб перебувають під вартою в цьому розслідуванні, і один знаходиться в розшуку.
Протести з приводу виборів до місцевих органів влади тривають майже місяць.