Пасажири «Укрзалізниці» все частіше їздять до Європи

Найпопулярніші європейські напрямки серед українських пасажирів –Варшава і Перемишль.

Згідно зі статистичними даними, в 2018 році в країни Європейського союзу подорожувало на 83 відсотки більше пасажирів «Укрзалізниці», ніж в 2017 році.

Це результат, який досягнутий, завдяки кільком об’єктивним факторам. В першу чергу, вплинув безвізовий режим між Україною і Євросоюзом, який діє вже другий рік.

Також значно збільшилася кількість українських туристів, які подорожують у європейські країни.

Крім того, велика кількість трудових мігрантів все частіше обирає залізничний транспорт, оскільки не треба годинами витрачати час при перетині державного кордону. Вся процедура перевірки документів проводиться під час руху поїзда.

Як підкреслив голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов: «Зараз ми спостерігаємо стрімкий розвиток міжнародного залізничного сполучення між Україною та країнами ЄС».

У 2018 році найбільш популярними напрямками стали Варшава і Перемишль. Завантаженість поїздів на цих маршрутах в середньому становить 90 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кількість пасажирів «Укрзалізниці» в 2018 році склала 56 мільйонів, збільшившись за рік на 4 мільйони людей.

Джерело: news.eurabota.ua

17.01.2019