Чоловік, який напав на ФСБ, любив стріляти

Російські ЗМІ розкрили особистість чоловіка, який відкрив вогонь в штабі Федеральної служби безпеки (ФСБ) у центрі Москви. Одна людина загинула при стрільбі, п’ятеро отримали поранення. Як повідомляє AFP, «39-річний зловмисник займався стрільбою як хобі».

Влада поки не оприлюднила особу зловмисника, який у четвер вступив в перестрілку з силами безпеки. Але російські ЗМІ повідомляють, що стрілка звали Євген Манюров. Він колишній охоронець, який жив в місті Подольську, в 40 кілометрах на південь від Москви.

«Комсомольська правда» і РЕН ТВ повідомляють, що у зловмисника був арсенал з семи одиниць зброї, якими він володів на законних підставах. ЗМІ посилаються на слідчого.

ФСБ розкрила мало інформації про стрілка, який був убитий після обстрілу в штабі служби і недалеко від комерційного району в центрі російської столиці.

Слідчий комітет повідомив, що при стрільбі загинув співробітник ФСБ. Ще п’ять осіб отримали поранення, в тому числі один цивільний.

Нападник брав участь в змаганнях по точній стрільбі. У нього була зброя більше п’яти років. Він був охоронцем, але багато разів міняв роботу. Мати стрільця сказала, що розмовляла з арабами по телефону, але нічого не зрозуміла з їх розмови англійською.

Сусід сказав, що Манюров був хорошою і спокійною людиною.

Як пише «Комерсант», з посиланням на слідство, «Манюров в четвер сказав матері, що збирається на роботу». Повідомляється, що він був роздратований після втрати роботи кілька місяців тому. Стверджується, що він міг напасти на ФСБ, тому що працював на охоронні фірми, які належали колишнім співробітникам розвідки.