В Україні заарештовано російського агента, який планував теракти в Одесі

“Служба безпеки України (СБУ) заявила у понеділок, що затримала агента російської військової розвідки, який планував напад на найбільший чорноморський порт країни, Одесу”, – повідомляє Reuters.

“Його основним завданням було розхитати політичну ситуацію на Одещині шляхом диверсійно-терористичних акцій”, – заявили в СБУ. Агента затримали під час спроби завербувати людей для вчинення терактів.

Офіційні представники МЗС та Міноборони Росії не одразу відповіли на прохання прокоментувати українську заяву.

Раніше Київ, Вашингтон та західні столиці висловили стурбованість нарощуванням російських військ поблизу України та можливістю вторгнення.

У понеділок офіційні особи США та Росії розпочали переговори в Женеві, щоб спробувати знизити напруженість кризи.

Москва заперечує планування нападу та звинуватила Україну та НАТО в ескалації напруженості, звернувшись до очолюваного США альянсу з проханням гарантувати, що він не надасть членства Києву.

Минулого місяця Росія заявила, що хтось кинув коктейль Молотова у російське консульство у Львові, і що вона офіційно висловила протест проти нападу, який вона назвала «терористичним актом».

Відносини України з Росією впали в 2014 році після того, як Росія анексувала Крим і сили, що підтримуються Москвою, захопили територію на сході України, яку Київ хоче повернути.