Оголошено найкраще місто для життя в 2020 році

“У 2020 році концепція кращого міста для життя змінилася. Ми більше не прагнемо тільки до того, щоб мати можливість для розваг і культури, чистого повітря і заробітної плати, щоб підтримати себе і, серед іншого, заощадити. Ми шукаємо те, про що ніколи не думали, про що нам доведеться так сильно турбуватися – здоров’я”, – заявив журнал Global Finance.

З цієї причини оновлений щорічний рейтинг журналу Global Finance. Пошук кращого міста для життя в світі включає його звичайні параметри, але додані дані про смерті від Covid-19 на мільйон жителів.

Таким чином, щоб бути кращим містом в світі, необхідно досягти хороших результатів в економіці, дослідженнях і розробках, культурній взаємодії, населеності, навколишньому середовищу та доступності (дані зі звіту Global City Power), а також дохід на душу населення (дані Світового банку). Але також, вперше в 2020 році, включені дані про постраждалих від пандемії, надані Університетом Джона Хопкінса.

З цієї причини деякі міста, які зазвичай входили до ТОП-10 або ТОП-20, опустилися набагато нижче через погані дані про пандемію. Таким чином, Брюссель перемістився на 43 позицію; Мілан, на 40 позицію; обидва іспанських представника, Барселона і Мадрид, опустилися на позиції 38 і 35 відповідно.

З іншого боку, Лондон, з відмінними оцінками у всіх інших областях, став би явним переможцем у гонці в 2020 році, але високий рівень інфікування та смертності від Covid-19 опустив його на друге місце.

Золото за найкраще місто дістається Токіо, який є одним з найшвидших і ефективних міст в боротьбі з вірусом. Практично з початку пандемії Японія закрила свої кордони і заявила, що відкладає Олімпійські ігри, тим самим зумівши утримати вірус на короткий час.

Отже, рейтинг кращих міст для життя в 2020 році:

1. Токіо, Японія

2. Лондон, Великобританія

3. Сінгапур, Сінгапур

4. Нью-Йорк, США

5. Мельбурн, Австралія

6. Франкфурт, Німеччина

7. Париж, Франція

8. Сеул, Північна Корея

9. Берлін, Німеччина

10. Сідней, Австралія