Книжковий карантин ввів італійський університет

“Італійський університет Cattolica Sacro Cuore першим ввів карантин для всіх книг, які використовуються студентами”, – повідомляє RTS.

У місцях загального користування встановлені ультрафіолетові лампи, які короткими хвилями знищують бактерії і віруси. Студенти можуть продезінфікувати і взяти додому книги. Після повернення в бібліотеку книги будуть також негайно продезінфіковані.

У школі є велика кількість старовинних книг і перших видань, які зберігаються в особливому режимі, але епідемія коронавіруса зажадала введення карантину і для них.

Завдяки співпраці між університетом і компанією «Tirenija» з Генуї, яка має великий досвід в оновленні книг і документів, школа першою отримала пристрої, що дозволяють безпечно навчати і працювати всім співробітникам.

У місцях загального користування розміщуються УФ-лампи, які короткими хвилями знищують бактерії і віруси. Сьогодні в Міланському університеті є два високотехнологічних пристрої, які використовують ультрафіолетові промені і озон для забезпечення гігієни матеріалів і навколишнього середовища, в якому знаходяться співробітники та студенти, не піддаючи небезпеці їхнє здоров’я.