Португалія забила на сполох для мобілізації сил безпеки в боротьбі проти COVID-19

Уряд Португалії оголосив про стан готовності мобілізувати цивільний захист, поліцію та армію для боротьби з епідемією нового коронавірусу.

«Міністри внутрішніх справ і охорони здоров’я вирішили оголосити тривогу по всій країні, щоб сили цивільного захисту та безпеки були готові втрутитися», – йдеться в заяві соціалістичного уряду після засідання кабінету міністрів вчора ввечері.

Щоб приборкати поширення коронавірусу, уряд Португалії ухвалив низку надзвичайних заходів, таких як закриття конферансьє, шкіл і університетів як мінімум на один місяць. Робітники, яким потрібно буде залишатися вдома, щоб доглядати за своїми дітьми, отримають дві третини своєї заробітної плати, причому ця сума буде розділена між роботодавцем і державою.

Крім того, нічні клуби тимчасово закриті, пасажирам круїзних суден заборонено заходити в португальські порти, а відвідування будинків престарілих призупиняється.

Власникам барів і ресторанів доведеться скоротити місткість своїх залів на третину, щоб клієнтам не доводилося сидіти занадто близько один до одного. З тієї ж причини торгові центри та супермаркети повинні будуть обмежувати рух.

Згідно з офіційними даними, вчора в Португалії було підтверджено 78 випадків зараження новим коронавірусом із 637 передбачуваних випадків захворювання.