Франція обіцяє 7,6 млрд. євро для підвищення зарплати персоналу лікарень

“Французький уряд і медичні профсоюзи затвердили план по збільшенню оплати праці персоналу лікарень після того, як медичні працівники були названі героями під час пандемії коронавіруса”, – повідомляє DPA.

За словами міністра охорони здоров’я Олів’є Віра, «історична» угода буде включати додаткові 7,6 млрд. євро на рік. “Очікується, що близько 1,5 млн. працівників отримають чисте збільшення на 183 євро на місяць, і шкала заробітної плати для деяких груп, таких, як медсестри і санітари, буде переглянута”,- сказав він.

Президент Еммануель Макрон обіцяв в березні план інвестицій в лікарні і підвищення оплати медичних працівників після закінчення пандемії. Багато відділень невідкладної допомоги протягом декількох місяців страйкували, скаржачись на погане обладнання, низьку оплату праці деяких працівників і недолік фінансування.

Група, що стоїть за страйком у відділеннях невідкладної допомоги, вже відхилила угоду, як неадекватну і закликала протестувати сьогодні в Парижі, в національне свято Франції.