Португалія насторожі через небезпеку лісових пожеж

Як повідомляє Associated Press, “уряд Португалії сьогодні попередив всю країну, що в найближчі 48 годин висока ймовірність лісових пожеж”.

Влада вживає аналогічний крок вдруге за 10 днів. На сьогодні в деяких місцях прогнозуються температури близько 37 градусів за Цельсієм в тіні.

Високі температури в останні тижні привели до сильних засух в лісових районах. Португалія вельми стурбована загрозою лісових пожеж після того, як дві великих пожежі забрали життя 106 осіб три роки тому. Рейтер відзначає, що великі лісові пожежі спалахують щороку, і вина в цьому лежить на поганому управлінні лісами.

Стан неспокою включає в себе ряд заходів, в тому числі призупинення доступу громадськості до лісів, заборона на піротехніку і використання сільськогосподарської техніки в лісових районах. Очікується, що поліція і лісничі збільшать свої патрулі. Уряд заявив, що підготував більше 12000 пожежних, більше 2500 транспортних засобів та 60 літаків для скидання води.

Більш 850 пожежників боролися з великими лісовими пожежами в центральній Португалії. Пожежа спалахнула в суботу, а потім загострився, що призвело до евакуації і загрози для декількох будинків. Поки немає даних про матеріальний збиток. Пожежний загинув в автомобільній аварії під час гасіння пожежі, і семеро людей отримали поранення.