Пішов з життя легендарний актор американського кіно

“Американський актор Джордж Сігал, володар «Золотого глобуса» і номінант на «Оскар», чия довга кар’єра в кіно і на телебаченні почалася в 1960-х, помер у віці 87 років”, – повідомила його дружина Соня Сігал в інтерв’ю Hollywood’s Deadline.

“Сігал, номінований на«Оскар» за фільм «Хто боїться Вірджинії Вульф» (1966), помер в Санта-Розі, штат Каліфорнія, після ускладнень, викликаних шунтуванням”, – повідомила його дружина.

Актор народився 17 лютого 34 року в невеликому містечку в штаті Каліфорнія. У Нью-Йорку він вивчав акторську майстерність і мав невеликі ролі в бродвейських театральних постановках.

Хоча молодші глядачі можуть знати його, як дідуся Альберта «Попса» Соломона в телесеріалі ABC «Голдберг», його довга кінокар’єра включала в себе головні ролі в «Сові і кішечці» (1970) з Барброю Стрейзанд, «Герцог і герцогиня Dirtwater Fox» (1976) з Голді Хоуп і «Розваги з Діком і Джейн» (1977) з Джейн Фондой.

В “Хто боїться Вірджинії Вульф?” він грав молодого професора і співпрацював з двома мегазірками того часу, Річардом Бертоном і Елізабет Тейлор. Сігал отримав премію «Золотий глобус» за роль у фільмі «Дотик до класу» (1973), де він знявся з Глендою Джексон. «Сьогодні ми втратили легенду», – написав у Твіттері творець серіалу Адам Голдберг.