У 2019 році Гданськ, швидше за все, стане туристичним хітом

Місто Гданськ вважається одним з найкращих місць для відвідування туристами. Його туристичний потенціал вже не раз описували англомовні туристичні портали. Тепер схвально висловився про Гданськ і чеський портал.

Павло Преучіл, журналіст чеського порталу про туризм TripMania пише: «Як і щороку, в кінці 2018 року туристи, представники туристичних агентств і національних туристичних центрів вибирали, що буде популярним серед туристів в наступному році, і де буде найбільший наплив відвідувачів. На жаль, жодне з чеських міст не отримало пріоритетного місця в рейтингу. А ось польське містечко Гданськ, посіло п’яте місце ».

Автор статті про Гданськ запрошує туристів пройтися королівським шляхом, милуючись фасадами патриціанських будинків і відвідати одне з них – Музей міщанських інтер’єрів. Він також підкреслює чарівність фонтану Нептуна. Вулиця Святої Марії описується як “казка”, яка характерна для архітектури старого Гданська і його «Золотого століття» завдяки багатим парадним. Чеський автор рекомендує відвідати моряцьку вулицю, яка користується популярністю серед кінематографістів, де переважають ювелірні майстерні та галереї з унікальними ювелірними виробами з бурштину. Чеський журналіст також рекомендує відвідати Національний морський музей, який, як він підкреслює, вважається одним з кращих музеїв цього типу в Європі. У статті також згадується про фортецях Віслоуйсьце і Олива, які варто відвідати. Тут, зокрема, автор пропонує відвідати собор і прогулятися парком.

Джерело: news.eurabota.ua

18.01.2019