Україна вважає евакуацію американських та англійських дипломатів «надмірною обережністю»

“Міністерство закордонних справ України назвало передчасним та надмірним рішення США про евакуацію співробітників свого посольства в Україні”, – повідомляє Sputnik.

У заяві українського міністерства йдеться, що воно «прийняло до уваги рішення Держдепартаменту США».

“Поважаючи право іноземних держав на забезпечення безпеки своїх дипломатичних представництв, ми вважаємо, що цей захід є передчасним і свідчить про надмірну обережність”, – заявили в МЗС України, додавши, що останнім часом якихось кардинальних змін у сфері безпеки не спостерігається.

Агентство уточнило, що рішення США не означає “негайного виведення співробітників посольства США”.

“Посольство продовжить роботу в повному обсязі. Членам дипмісії дозволено виїзд за їхнім бажанням, але вони не зобов’язані це робити”, – повідомили в українському МЗС.

Вашингтон заявив, що починає евакуювати частину співробітників свого посольства в Києві на тій підставі, що будь-якої миті може статися військовий напад з боку Росії. На даний момент це одна з явних ознак того, що офіційні особи США готуються до агресивних дій Росії в регіоні.

Згодом Великобританія також наказала відкликати деяких співробітників свого посольства у Києві та членів їхніх сімей.

Зі свого боку, глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз поки що не планує відкликати сім’ї своїх дипломатів з України, оскільки він не має «інформації для обґрунтування цього кроку».