У Польщі визнали великий внесок у зростання економіки українських трудових мігрантів

Завдяки тому, що трудові мігранти з України заповнюють вакансії практично у всіх секторах польської економіки, показник зростання валового національного продукту на сьогоднішній день один з найбільших в країнах Європейського союзу.

украинские трудовые мигранты внесли вклад в развитие экономики

Згідно з оновленими даними Центрального банку Польщі та Європейського статистичного бюро Eurostat), економіка Польщі за підсумками першої половини 2018 року є лідером по динаміці розвитку і зростання ВВП. Відзначається, що такого вражаючого результату вдалося досягти також і тому, що в Польщі працює велика кількість українських трудових мігрантів, потік яких значно збільшився останні кілька років.

Голова польського Союзу підприємців і роботодавців Цезар Казмірчак відкрито визнає, що «без українців нашу економіку чекала катастрофа». Його заяву частково ґрунтується на статистиці. Тільки за офіційними даними за останнє десятиліття в зв’язку з низькою оплатою праці в країни Західної Європи виїхало більше 2 мільйонів поляків, що призвело до гострої нестачі робочої сили. Те, що у Польщу почали приїжджати українські трудові мігранти, допомогло пом’якшити проблему.

За даними польського відомства у справах іноземців, 90 відсотків з числа всіх запитів на отримання виду на проживання від громадян України.

У загальній складності в Польщі за офіційними даними постійно або тимчасово працює близько півтора мільйона українців.

Джерело: www.eurabota.ua