«Партнерство та працевлаштування» – польсько-український проект

Стратегічною метою нового польсько-українського проекту є зміна умов на польському ринку праці, так, щоб вони стали більш комфортними для працівників з України.

Проект розпочне свою роботу на економічному форумі X Baltic Business Forum, який відбудеться 18-20 квітня в місті Свиноустя (Польща). Він присвячений економічного співробітництва в Балтійсько-чорноморському регіоні.

Польсько-український проект «Партнерство та працевлаштування» стане платформою для співпраці між організаціями роботодавців і агентств з працевлаштування.

Председатель польско-украинской хозяйственной палаты Яцек Пехота

Голова польсько-української господарської палати Яцек Пєхота зазначив, що ринок посередників, які займаються працевлаштуванням працівників з України в Польщі має багато проблем як з української, так і з польської сторони. Щоб вирішити ці проблеми, зробити польський ринок праці більш привабливим для українців і створений цей проект.

Польські роботодавці зацікавлені в максимальному скороченні бюрократичних перепон, які виникають у процесі працевлаштування громадян з України та інших країн.

Планується домагатися, щоб іноземці, які легально перебувають на території Польщі не потребували в отриманні дозволу на роботу, спрощення процесу продовження таких дозволів, можливість надавати документи в електронному вигляді.

Джерело: www.eurabota.ua