Українці в Польщі – лідери за кількістю отриманих дозволів на проживання

 

Понад 165 тисяч українців у Польщі мають дійсні дозволу на перебування в країні протягом трьох років.

Польша фото

З початку 2018 року кількість іноземних громадян, які отримали дозвіл на перебування в Польщі, збільшилася на 25 тисяч осіб. У загальній складності їх мали 350 тисяч іноземців.

Представник Управління з питань іноземців Якуб Дудзяк розповів, що все більше іноземців, які приїжджають працювати в Польщу, висловлюють бажання залишитися в країні на більш тривалий період часу.

Українці – лідери за кількістю отриманих дозволів на довготривале проживання у Польщі. З початку цього року наші співгромадяни отримали близько 20 тисяч таких документів. Найбільш часто українці оформляють дозвіл на проживання протягом трьох років, набагато менше – на постійне місце проживання. Це пов’язано з виконанням великої кількості умов і тривалою процедурою оформлення документів.

Згідно з проведеним компанією Kantar Millward Brown соціологічним дослідженням, кожен десятий український трудовий мігрант має намір залишитися в Польщі назавжди. Три відсотки українців хочуть організувати свій невеликий бізнес. Щоб допомогти їм у цьому починанні, минулого тижня в місті Вроцлав була проведена бізнес-конференція. Організатори планують проводити їх у всіх воєводствах країни.

Джерело: www.eurabota.ua