Українські працівники, які працюють у Польщі, будуть платити податок за проживання

Податкова служба Польщі звернулася в польський сейм з петицією, щоб дозволити брати податки з іноземних працівників за житло.

Польська газета «Мова Посполита» повідомляє, що в найближчому часі іноземці будуть платити прибутковий податок за житло.

проживание в Польше

За словами директора Національної інформацією казначейства у Польщі, оплата за житло з працівника з іншої держави не знімається багатьма роботодавцями в Польщі, але послуга оренди житла підлягає оплаті податку з доходів фізичних осіб.

Багато польські роботодавці сперечаються з податковими органами про те, хто фактично наживається на безкоштовному проживанні іноземних працівників, наприклад українців.

Польські суди, інтерпретують правила проживання іноземних працівників по-різному. На їхню думку, якщо роботодавцю через брак персоналу необхідно приймати на роботу громадянина іншої держави, перевагу отримують ті підприємці, які надають житло для ночівлі іноземцю.

За словами кореспондентів “Речі Посполитої”, навіть якщо роботодавцеві, який надає безкоштовне житло іноземному працівнику не доведеться платити податок з доходів фізичних осіб, вони будуть змушені платити внески до служби соціального страхування. Тому що, польські роботодавці зобов’язані платити внески з виплат за безкоштовне проживання працівників.

Джерело: www.eurabota.ua

24.10.2018