Польща надала притулок спортсменці, яка відмовилася повертатися до Білорусі

“Білоруська спортсменка, яка просила притулку в посольстві Польщі в Токіо, отримала гуманітарну візу від уряду Польщі”, – повідомляє Reuters.

“Спринтерка Христина Тімановська планує відбути до Польщі в найближчі дні”, – повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцин Пшідац. Після того, як вона увійшла до посольства сьогодні вранці, вона «в безпеці і в хорошому стані».

Інший заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський сказав: «Я можу підтвердити, що ми видали гуманітарну візу. Я можу підтвердити, що ми надамо всю необхідну підтримку в Польщі, якщо вона побажає нею скористатися ».

Нагадаємо, що 24-річна Тімановська відмовилася повертатися до Білорусі, коли її намагалися відкликати з Олімпіади в Токіо.

“Її чоловік Арсеній Жданевіч приїде до неї в Польщу”, – сказав білоруський опозиційний політик, який проживає у Варшаві.

«Завдяки підтримці Фонду «Солідарність білоруських спортсменів», чоловік Тімановської знаходиться зараз у Києві, і він приєднається до Христини», – сказав Павло Латушко.