У провінціях Канади не вистачає медиків

У канадській провінції Нью-Брансвік нормальне функціонування системи охорони здоров’я може опинитися під загрозою.

У місцевих лікарнях все більше відчувається брак медичних працівників як вищої, так і середньої ланки. Рішення проблеми гострого дефіциту лікарів і медсестер в більш активному залученні іноземців, що іммігрували в провінцію. Процесу заважає забюрократизована система інтеграції зарубіжних медиків в систему охорони здоров’я Канади.

На думку експертів Монктон-груп, яка працює з іммігрантами, медики з інших країн, які переїхали до Канади на постійне місце проживання, можуть повністю вирішити проблему нестачі фахівців у сфері охорони здоров’я. Однак заяви і дії представників уряду свідчать, що поки влада не поспішає користуватися послугами іноземних медиків.

Координатор громадських освітніх програм Монктон-груп Джастін Райан дивується, що «медики зі значним досвідом і кваліфікацією змушені освоювати нові професії через те, що уряд вважає за краще наймати місцевих фахівців, яких дуже мало».

Результати соціологічного дослідження показали, що 10 відсотків (близько 73 тисяч чоловік) жителів Нью-Брансвік не мають сімейного лікаря. У всіх куточках провінції нестача медсестер змушує просто закривати акушерські відділення. У лікарні в Вотервіллі кілька днів не було навіть чергового хірурга.

На думку Джастіна Райана, роботодавці повинні співпрацювати з органами акредитації для створення програм інтернатури іммігрантів.

Нагадаємо, раніше ми писали про зростання заробітної плати в канадській провінції Квебек, яка збільшиться більше, ніж очікувалося.

Населення провінції Канади Нова Шотландія, завдяки рекордній кількості іммігрантів в минулому році, збільшилося до історичного максимуму.