Угорській владі набридли українці з підробленими паспортами

У сусідній Угорщині почастішали випадки накладення великих штрафів за підробку українцями документів при отриманні угорського громадянства.

Бажання наших співгромадян поїхати на роботу до одниєї з країн Європейського союзу, де можна заробити пристойні гроші у порівнянні з тими копійками, які вони отримують в Україні, таке велике, що число українців, які йдуть на свідому підробку документів, необхідних для оформлення громадянства Угорщини, зростає з величезною швидкістю. Цьому також сприяють і нечисті на руку ділки, які, використовуючи різні напівзаконні схеми, примудряються за великі гроші оформляти паспорти Угорщини для українців, які не входять до категорії тих, хто має право на отримання угорського громадянства.

Більш того, угорські правоохоронні органи, затримуючи наших співгромадян з паспортами, виданими на основі підтасованих документів уже не тільки накладають великі штрафи, але й вдаються до кримінального переслідування. Так, наприклад, районний суд угорського міста Ньїредьгаза, який знаходиться на відстані 80 кілометрів від кордону з Україною, прийняв рішення у справі за обвинуваченням громадян України у підробці документів при отриманні угорського громадянства. До умовних термінів засуджено 12 обвинувачених. Їм присудили від 2 до 10 років ув’язнення. Ще 39 українців, які намагалися незаконним способом оформити угорські паспорти, оштрафовані.

Найбільший термін отримали двоє обвинувачених, у яких виявилося, що вони мають подвійне громадянство. Вони визнали, що вели незаконну діяльність і фальсифікували документи, щоб допомогти українським громадянам отримати паспорти Угорщини за велику грошову винагороду.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що проти мігрантів, які приїхали до Угорщини з України, відкрито близько 400 справ. Їх підозрюють в незаконному отриманні угорського громадянства.

Згідно з оновленими статистичними даними, протягом 2018 року польські державні установи, відповідальні за видачу віз громадянам інших країн, оформили і видали українцям близько 850 тисяч віз.