Українці можуть швидко отримати дозвіл на постійне проживання в Польщі

Можливість швидкої інтеграції в польське суспільство пропонує польський уряд для трудових мігрантів, у тому числі з України.

Польша фото

Останнім часом у Польщі проявляються нові тенденції, які пов’язані з працівниками, які приїжджають в країну з інших країн. Влада країни зацікавлені в тому, щоб українці, які приїжджають працювати в Польщу, залишалися якомога довше, а по можливості, привозили в країну і свої сім’ї. З цією метою, для тих українських громадян, які мають дозвіл на тимчасове проживання і пропрацювали в країні два з половиною роки, надається можливість подавати документи на постійне проживання в Польщі. При цьому вже по закінченні одного року, працівник може викликати своїх найближчих родичів, які також будуть мати можливість працевлаштуватися.

За даними експертів ринку праці, право на оформлення постійного перебування в Польщі за спрощеною процедурою можуть зацікавитися понад 200 тисяч чоловік, в більшості, які приїхали з України (понад 80%).

За розрахунками експертів, великий наплив, який зафіксований в Польщі останні кілька років, допоможе країні закрити демографічний провал на кілька років, щонайменше до 2020 року, якщо ситуація не зміниться, то криза знову дасть про себе знати.

Аналітики також відзначають, що, завдяки українським трудовим мігрантам, які працюють у Польщі, ВВП країни зростає більш швидкими темпами і зберігається низький рівень інфляції.

Джерело: www.eurabota.ua