Дим від пожеж в США досяг Європи

Дим від лісових пожеж на заході Сполучених Штатів досяг не тільки східного узбережжя країни, а й ряду країн Північної Європи. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на американських учених.

Вони засновують свою думку на знімках, зроблених із супутників. На даний час погода сприяє східному напрямку повітряних потоків. «Іноді певна кількість диму накопичується в повітряних потоках у верхніх шарах, що забезпечує загальну тенденцію по всій країні. Тепер це відбувається знову», – сказав Метт Солум з Національної метеорологічної служби США в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта. «Це точно не в перший раз»,- додав він.

Кім Ноултон з Ради з природних ресурсів Нью-Йорка звернула увагу на криваво-червоний захід у мегаполісі у вівторок. Вона пояснила це явище підвищеним вмістом в атмосфері шкідливих часток, пов’язаних з димом від пожеж.

За даними CNN, число жертв лісових пожеж на заході США досягла 36 осіб. Найбільш складне становище залишається в Орегоні, Каліфорнії, Айдахо і Вашингтоні. За останніми даними Національного міжвідомчого пожежного центру в Айдахо, 87 великих лісових пожеж спалахнули в 10 західних штатах. Деякі пожежі досягли рекордного рівня. Їх загальна площа становить близько 1,9 млн. га.