Великобританія оголосила коронавірус серйозної і неминучої загрозою для суспільства

Сьогодні Великобританія заявила, що новий коронавірус є серйозною і неминучу загрозу громадській охороні здоров’я, що дає уряду додаткові повноваження по боротьбі з поширенням вірусу.

«Заходи, згадані в цих правилах, вважаються ефективним засобом зупинки і запобігання подальшій передачі вірусу», – сказали в міністерстві.

Міністерство визначило лікарні Arrowe Park і Kents Hill Park в якості «ізолюючих» установ, а провінції Ухань і Хубей в Китаї – «забрудненими ділянками».

До теперішнього часу Великобританія повідомила про чотири випадки коронавіруса, в той час як британські громадяни, які повернулись з Ухані, перебували на карантині протягом 14 днів.

Тедрос Адханом Хебраус закликав світову спільноту працювати разом і ділитися своїми знаннями з ВООЗ в режимі реального часу.

«В дусі наукової солідарності 400 провідних експертів ВООЗ в Женеві зберуться на цьому тижні, щоб розставити пріоритети в роботі над усіма необхідними їм інструментами, включаючи швидку діагностику, вакцинацію та ефективне лікування»,- пише Хебраус.

«Я закликаю до спокою і знову закликаю до солідарності – людської, фінансової та наукової. Будь-яке порушення солідарності – це перемога вірусу »,- додав він.