У Польщі в меню банкоматів буде використовуватися українська мова

Найбільша в Польщі мережа банкоматів і платоматів Euronet, починаючи з березня, вводить в меню на своїх пристроях українську мову.

Те, що українські трудові мігранти і туристи зможуть користуватися банкоматами і платоматами, заходячи в меню з передбаченою в них українською мовою, повідомили в одній з найбільших мереж країни Euronet. Пристрої для зняття готівки та оплати найрізноманітніших послуг встановлені на території всієї Польщі в кількості 8 тисяч одиниць.

Керівництво компанії Euronet вирішило розробити і встановити вже в березні цього року у всіх банкоматах, які функціонують в Польщі, меню українською мовою.

Офіційний представник фірми в Польщі Роберт Мідура підкреслив, що «ми хочемо дозволити українським громадянам, які живуть і працюють в Польщі, безпроблемно і зручно використовувати наші мережеві комплекси». Звичайно, представник компанії дипломатично не згадав, що, перш за все, мова йде і про конкуренцію, яка спостерігається на польському ринку фінансових послуг, враховуючи, що в країні працює близько 2 мільйонів українських трудових мігрантів. До цього часу в банкоматах і платоматах Euronet всю необхідну інформацію можна було прочитати польською, англійською та німецькою мовами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в польському місті Люблін з’явилися білборди з соціальною рекламою, яка закликає громадян Польщі вивчати українську мову.

У білетоматах, які розташовані в Варшаві, в меню поряд з іншими, буде використовуватися і українську мову.