Українцям у Варшаві буде зручніше користуватися автоматами для продажу квитків

В автоматах для продажу квитків в столиці Польщі поряд з іншими буде використовуватися і українська мова.

Згідно з рішенням Управління міського транспорту Варшави, всі автомати з продажу квитків будуть працювати також і українською мовою. Нова ініціатива пов’язана з тим, що до Варшави приїжджає велика кількість українців.

Ініціатором додавання української мови в опції білетоматів належить бургомістру одного з районів Варшави Кшиштофу Стшалковскому. Звичайно, головним аргументом на користь того, щоб в білетоматах використовувалась ще і українська мова, на думку польського чиновника є те, що у Варшаві живуть десятки тисяч громадян України, які там навчаються, працюють і платять податки.

Бургомістр підкреслив, що «це рішення полегшить життя українським громадянам і покаже, що Варшава є відкритим містом, влада якого піклуються про комфорт усіх мешканців».

Прес-секретар Управління міського транспорту Томаш Кунерт поінформував: «Ми вже готуємо інтерфейс, програмні команди українською мовою, які ми передамо операторам білетоматів з проханням додати їх в опції». Очікується, що всі технічні роботи будуть закінчені до кінця лютого або початку березня.

Нагадаємо, раніше ми писали про фінансову допомогу, яку в 2018 році отримували діти українських мігрантів за програмою польського уряду «500+». Згідно з програмою, на другу і кожну наступну дитину в Польщі виплачується 500 злотих, незалежно від рівня доходів.