Поляків закликають вивчати українську мову

У Польщі з’явилися білборди з соціальною рекламою, яка закликає польських громадян вивчати українську мову.

У польському місті Люблін, де на сьогоднішній день живе і працює дуже багато українських трудових мігрантів, почалася акція, спрямована на заохочення місцевих жителів запам’ятовувати слова і вирази українською мовою.

На багатьох вулицях Любліна можна побачити рекламні щити, на яких латиницею написані найбільш поширені фрази українською мовою. Також відповідну інформацію можна прочитати і на міському сайті, на якому створено спеціальний розділ для вивчення української мови.

Ініціаторами проекту виступила громадська правозахисна організація Homo Faber. В організації наголошують, що «з місця, з якого тікали, Люблін стає місцем, яке надихає, приймає, стає новим домом для все більших груп людей з Польщі, Європи та світу. Найбільш численна група – це українці. Вони учаться, працюють і торгують. Ми зустрічаємося з ними кожен день на роботі, в школі, в кафе і магазинах».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що серед наших співгромадян, які живуть і працюють в Польщі, намітилася тенденція переходу на більш легку і високооплачувану роботу. Для цього багато українців активно вивчають польську мову.

Українці в Польщі не тільки заповнюють вакансії на підприємствах, але й самі створюють нові робочі місця.