Змінено умови в Атлантичному імміграційному пілоті

Канадський уряд вніс деякі суттєві зміни в Атлантичну програму імміграції. Зміни торкнулися термінів дії пілотної програми та умов подання заявок.

Приємна новина для всіх, хто планує переїзд на постійне місце проживання до Канади. Днями федеральний уряд повідомив, що дія Атлантичної програми продовжена до 2021 року. Пілот діє на території чотирьох канадських провінцій: Нова Шотландія, Нью-Брансвік, Ньюфаундленд і Лабрадор.

В основному програмою користуються представники робочих спеціальностей, а також іноземні студенти, які закінчили університети в цих провінціях. З моменту запуску пілота два роки тому вже є відмінні результати. У програмі беруть участь майже 2 тисячі роботодавців, які вже запропонували роботу 4 тисячам іноземцям. З цього числа понад 2,5 тисячі іммігрантів отримали в Атлантичній Канаді статус постійного резидента.

Крім того, що програма продовжена мінімум на два роки, в неї внесені деякі зміни, які стосуються випускників університетів і медиків. Іноземні випускники тепер можуть протягом двох років після завершення навчання подати заявку на імміграцію за цією програмою. Медсестри, які зацікавлені в роботі по догляду за хворими на дому, мають відмінну можливість використовувати переваги програми. Тепер роботодавці в сфері охорони здоров’я мають таку можливість.

Для кращої взаємодії з роботодавцями та координації роботи пілотної програми, в провінціях будуть створені спеціальні органи влади.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що імміграційні адвокати домоглися скасування рішення уряду канадської провінції Квебек, яке порушувало права їх клієнтів.

Уряд Канади запускає дві нові пілотні програми імміграції спеціально для нянь і доглядальниць.