Тисячі людей протестують у Франції проти пенсійної реформи

Лікарі, юристи та пілоти авіакомпаній вийшли на вулиці Парижа на знак протесту проти реформи пенсійної системи. По всій Франції держслужбовці висловилися проти планів скорочення зайнятості.
Юристи в мантіях, лікарі в білих халатах і пілоти у військовій формі пройшли через центр Парижа в знак протесту проти реформи пенсійної системи, запланованої урядом президента Франції Еммануїла Макрона, що полягає в її уніфікації. На даний час вона складається з 42 окремих систем.
За словами Макрона, нова спрощена система буде зрозумілою і справедливою, але представники деяких професій вважають, що вони програють у цій реформі.
Працівники міського транспорту вже страйкували проти модифікації системи, що призвело до паралізації міста. 10 з 16 ліній паризького метро не працювали, а ще дві лінії працювали тільки в годину пік.
У понеділок в 11 департаментах Франції на вулицю вийшли співробітники податкових органів та інших державних фінансових установ, які виступають проти подальшого скорочення зайнятості в своїх секторах.
Міністерство держвидатків має намір ліквідувати 5,8 тис. робочих місць в 2020-2022 роках.
У четвер прем’єр-міністр Франції Едуард Філіп оголосив, що у зв’язку з протестами з приводу пенсійної реформи він буде уважно прислухатися до думки профспілкових активістів і голосу громадськості, але, незалежно від результатів переговорів, він має намір провести реформу.