Поки спрощення процедури видачі віз українцям у Великобританії відкладено

Офіційний Лондон у черговий раз відмовив українській владі про спрощення процесу отримання візи в Великобританію, однак британці заявили, що сервіс найближчим часом буде суттєво покращено.

 ыиза в великобританию

Про те, що уряд Великобританії відмовило українській стороні спрощення отримання віз для громадян України днями розповіла посол нашої країни в Сполученому Королівстві Наталія Галибаренко. Але при цьому вона підкреслила, що вперше представники Міністерства внутрішніх справ Великобританії у віданні якого перебуває процес оформлення і видачі віз, визнали значні недоліки в своїй діяльності, які ускладнюють отримання віз українцям.

«Британська сторона визнає наявність багатьох проблем у візовій практиці, і це хороша новина. Якщо це 14 днів, то це і повинно бути 14 днів, і не більше. Йдеться також про те, щоб зменшувати цей термін», – розповіла посол.

Керівник посольства України в Британії заявила, що робота щодо спрощення візового режиму для українців не зупиняється, «ми не готові обмежитися тільки поліпшенням сервісу і будемо тиснути і далі».

Раніше повідомлялося, що в парламенті Британії ведуться дискусії про надання більш простих і довгострокових способів міграції для студентів, науковців та спеціалістів високої кваліфікації з країн, які не є членами Євросоюзу, в тому числі України.