В Естонії зростає кількість незаконних мігрантів

Нелегальні мігранти добре влаштувалися в Естонії, за даними місцевої влади серед них перші місця за чисельністю займають громадяни України, Молдови та Білорусі, повідомляє ekspress.delfi.

нелегальные мигранты в Эстонии

Офіційні дані, які публікуються міграційною службою свідчать про те, що протягом останніх двох років незаконна імміграція в Естонії зросла більш ніж у півтора рази. Наприклад в 2015 році поліція затримала 552 людини, а в минулому році їх число склало вже 928 осіб.

В більшості своїй ті люди, які приїхали і працевлаштувалися з порушенням імміграційного законодавства, працюють в Естонії на будівництвах. Департамент поліції і прикордонної охорони постійно проводить рейди на будівельних об’єктах з метою виявлення порушників, які не мають відповідних документів, що дозволяють працювати на території Естонії. Місцеві роботодавці теж не особливо поспішають належним чином реєструвати працівників, які приїхали з інших країн. Звичайно, їм вигідно наймати робітника за яку не треба платити ніякі податки та інші необхідні внески в державну казну.

Джерело: eurabota.ua