Гданськ увійшов в 15 найкращих міст для проживання в Польщі

У цьому році у рейтинг найкращих польських міст для проживання ввійшов також і Гданськ. Столиця Поморя зайняла 13 місце з 200 аналізованих міст та містечок у Польщі.

Рейтинг підготовлений експертами з ринку rynekpierwotny.pl, базувавсь на даних Центрального статистичного управління за 2017 рік. Експерти порталу, що готують цей рейтинг, враховували такі критерії, як наявність квартир на тисячу жителів та середню житлову площу будинку або квартири на 1 особу.

У порівнянні з попереднім роком рейтин включив у себе такі міста, як Гданськ та Вроцлав.

Точно такі ж міста, як торік, зайняли перші десять місць. Нагадаємо – це:

  1. Сопот
  2. Вроцлав
  3. Варшава
  4. Колобжег
  5. Закопане
  6. Свіноуйсьце
  7. Юзефув
  8. Пясечно
  9. Познань
  10. Маркі
  11. Лодзь
  12. Краків
  13. Гданськ
  14. Щчецін
  15. Люблін

Як зазначають експерти порталу, слід зазначити Вроцлав стоїть вище Варшави у рейтингу, його перевагою є більша житлова площа на душу населення (34,9 кв м.), ніж у Варшаві (31,8 кв.). Падіння міста Закопане в рейтингу на три позиції  відзначається тим, що місто має велику житлову площу на душу населення завдяки туристичним потребам (подібно до міста Колобжег та Свіноуйсьце).

Великі зміни не спостерігаються серед міст з найгіршими результатами в 2017 році. У цю категорію входять ті ж міські центри, що і в минулому році. Олькуш, Стальова Воля Кнурув, Старогард Гданські.

Джерело: www.eurabota.ua

07.12.2018