Україна стає все менш конкурентоспроможною

Опубліковано новий рейтинг найбільш конкурентоспроможних економік світу. Україна в списку найбільш успішних країн зайняла лише 85 місце. Всього дані досліджень охопили 140 країн світу.

Відзначимо, що лише рік тому наша країна перебувала на 83 місці у списку.

Рейтинг найбільш конкурентноспроможних економік планети був складений експертною групою Всесвітнього економічного форуму.

Крім загального рейтингу, його укладачі зробили кілька тематичних списків успішності країн: за рівнем роботи державних інститутів, якості інфраструктури та рівнем впровадження технологій. В окремих рейтингах Україна посіла 104, 57 і 78 місця відповідно.

Читайте також: Названо найкрасивіше місце Європи

Відповідно до думки експертів в нашій країні вкрай низький рівень макроекономічної стабільності, через який вона зайняла лише 133 місце у відповідному рейтингу. Низько оцінено вітчизняну охорону здоров’я (101 місце), освіту (44 місце) і ринок товарів (73 місце).

Активність ринку праці в країні також невисока,через що Україна удостоїлася відповідного 59 місця в рейтингу. 136 місце вона посіла в списку країн з активною фінансовою системою і 60 позицію за рівнем здатності до інновацій.