Ангела Меркель починає триденний африканський тур

Сьогодні Канцлер Німеччини Ангела Меркель вирушила в триденний африканський тур, в спробі зміцнити торгово-економічні зв’язки з Південно-Африканською Республікою (ПАР) і Анголою, цитує його БТА.

Згідно з урядовими джерелами в Берліні, канцлер в супроводі високопоставленої бізнес-делегації хоче висловити підтримку реформам в двох країнах і домогтися економічної згуртованості.

Завтра Меркель вітатиме президент Південної Африки Кирило Рамапоса, після чого відбудуться двосторонні переговори. Вона планує відвідати ділові зустрічі за круглим столом, а також зустрітися зі студентами з університету Преторії.

У п’ятницю Меркель виступить з президентом Анголи Жуаном Лоуренсом і візьме участь в німецько-ангольському бізнес-форумі. Двосторонні угоди і договори планується підписати.

Німецька неурядова організація ONE, яка проводить кампанію проти крайнього зубожіння і за профілактику захворювань, вітала місію Меркель, але закликала її домогтися прозорості в розслідуванні корупційного скандалу з Ізабель душ Сантуш, дочкою колишнього президента Анголи Едуардо дю Сантоса.