Forbes: криптовалютний мільярдер Binance піднявся в 20 найбагатших людей світу

Згідно зі списком Forbes Billionaires 2022, Чанпен Чжао, засновник і генеральний директор Binance, є найбагатшою людиною у світі криптовалюти. Його статки оцінюються в 65 мільярдів доларів.

криптовалютний мільярдер Binance піднявся в 20 найбагатших людей світуУ свої 44 роки він посідає 19-е місце серед найбагатших людей у ​​світі, випереджаючи таких відомих американських мільярдерів, як комп’ютерний магнат Майкл Делл та енергетичний магнат Чарльз Кох. Реєстрація на Binance.

Чжао за фахом програміст, який заробив свій стан сам. Він народився в Цзянсу, Китай, у 1977 році. Незабаром після цього його батька, вчителя, затаврували як «пробуржуазного інтелектуала» і тимчасово заслали. Наприкінці 1980-х родина переїхала до Ванкувера, Канади.

У підлітковому віці Чжао допомагав покривати витрати на утримання будинку, вдень продаючи гамбургери в McDonald’s, а вночі працюючи на заправці.

У 16 років він почав програмувати, а пізніше отримав ступінь бакалавра комп’ютерних наук у Монреалі в Університеті Макгілла.

Молодий програміст деякий час працював у Токіо, Нью-Йорку та Шанхаї, створюючи високочастотні торгові системи для трейдерів з Уолл-Стріт.

У 2013 році він дізнався про биткойнах від венчурного інвестора, з яким він грав у покер. Попрацювавши над відомими криптопроектами, він зібрав 15 мільйонів доларів через краудсейл токенів та запустив Binance у липні 2017 року.

Binance

Поточна оцінна ринкова вартість Binance у 92,5 млрд доларів дозволяє їй зайняти гідне місце у вищому ешелоні приватних технологічних компаній.