Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала посилення охорони кордонів Німеччини

Влада Німеччини упевнені в тому, що ініціатива Хорста Зеехофера, міністра внутрішніх справ нещодавно сформованого коаліційного уряду Німеччини, буде сприяти підвищенню ефективності і надійності охорони кордонів країни.

Меркель и Хорст Зеехофер фото

За посилення контролю на кордоні також ратує і канцлер ФРН Ангела Меркель, про це днями повідомив офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Додаткові кошти, які були виділені для посилення захисту зовнішніх кордонів ЄС, а також збільшення числа прикордонників дали позитивні результати. Тепер робота федерального уряду більшою мірою буде спрямована на посилення кордонів країни.

З часу, коли був введений контроль на німецько-австрійському кордоні в вересні 2015 року, за даними міністерства внутрішніх справ тільки в минулому році було затримано 16 тисяч людей, які хотіли незаконним шляхом потрапити на територію Німеччини. Режим посиленого контролю повинен діяти до 12 травня, після чого повинно прийматися рішення про його продовження або припинення. У Єврокомісії відзначили, що поки жодна країна ЄС ще не подавала заявку на продовження контролю.

Німеччина не єдина країна, яка посилила прикордонний контроль з метою гарантування безпеки на тлі міграційного кризи це зробили Австрія, Франція, Данія, Швеція і Норвегія, яка не будучи членом Європейського Союзу, входить до складу країн Шенгенської зони.

Джерело: www.eurabota.ua