Президент Австрії, який порушив обмеження, був спійманий на місці злочину

Австрійська поліція зловила главу держави за порушення – близько 00:18 він знаходився на ганку місцевого ресторану зі своєю дружиною. Завдяки заходам проти коронавіруса, влада країни дозволила закладам працювати до 23:00.

“Коли поліцейський патруль проїжджав повз шикарного італійського ресторану Sole, він з великим подивом помітив, що ніхто інший, а саме президент Олександр ван дер Белен і його дружина, в заборонений час стоять з напоями біля столу”, – пишуть австрійські ЗМІ.

Співробітники правоохоронних органів відразу ж впізнали двох відвідувачів, що не завадило їм запросити їх особисті документи для перевірки.

За словами власника ресторану, ресторан закрився в 23:00 і більше не продавав напої. Просто Ван дер Белен і його дружина залишилися поговорити.

Сам глава держави пояснив ЗМІ, що вперше після зняття обмежень він вийшов на вечерю зі своєю дружиною і двома друзями. «На жаль, ми розмовляли і забули про час. Я дуже шкодую про те, що трапилося. Це була помилка”,- сказав він.

Власнику загрожує штраф в розмірі до 30 000 євро відповідно до правил проти порушників коронавірусних заходів. А яке покарання понесе президент, поки не ясно.

Проте, підкреслюється, що ресторан був закритий в зазначений час, і власник має право дозволити своїм гостям залишитися після закриття, що можна визначити як приватну вечірку. У таких випадках нікого не повинні обслуговувати, а кухню і бар слід закрити.