Все більше українців переїжджають жити і працювати в Литву

У Литві збільшується кількість українців, які отримують тимчасовий вид на проживання.

Литва фото

Серед громадян, які вибирають Литву, щоб приїхати на роботу, з перспективою отримання посвідки на проживання, українці знаходяться на лідируючих позиціях.

У зв’язку з тим, що литовці продовжують масово виїжджати працювати в Західну Європу, в країні вже тривалий час спостерігається гостра нестача кадрів у багатьох секторах економіки. Роботодавці зацікавлені у фахівцях різних спеціальностей і кваліфікації.

Минулого тижня департамент міграції при міністерстві внутрішніх справ Литви опублікував основні показники міграції в країну за підсумками перших шести місяців 2018 року.

Згідно статистичних даних на сьогоднішній день у Литві проживає близько 54 тисяч громадян з інших країн, з них понад 15 тисяч – українці. За останній рік їх кількість збільшилася на 55 відсотків.

Незважаючи на те, що в цілому населення Литви зменшилося на 1 відсоток порівняно з аналогічним періодом 2017 року, число іноземців збільшилася на 15 відсотків.

55 відсотків громадян, які приїхали у Литву мають тимчасовий вид на проживання. За рік чисельність людей звернулися за дозволом на тимчасове проживання в цій країні Балтії, збільшилася на 14 відсотків, а тих, які хочуть продовжити дію документів – зросла на чверть.

Джерело: www.eurabota.ua