5 професій у Польщі, де українці 100% знайдуть роботу

З 2015 року прийом на роботу іноземців став надзвичайно популярним, але в минулому році він побив усі рекорди – ніколи раніше в нашій країні не працювало так багато громадян третіх країн. Співробітники з України особливо люблять польський ринок праці. Приїхали працівники дуже потрібні на такі посади, як: продуктивні робітники, робітники на склади, машинні оператори, зварювальники та складальники – ось так виглядають п’ять класів, які пропонують українцям польські роботодавці.

работа сварщиком в Польше

Виробничий працівник
Більшість роботодавців (44%), шукають виробничих працівників, годинні ставки, які вони пропонують, варіюються від 9,7 злотих до 11 злотих. Високий попит на персонал є результатом того, що виробництво у Польщі росте і розвивається.

Крім усього іншого, у серпні німецька компанія Borgers, що займається виробництвом текстильних виробів для автомобільної промисловості, відкрила новий завод, в якому не менше 100 осіб можуть знайти роботу. Інвестиційний бум також відзначений даними Польського агентства інвестицій і торгівлі, яке у першій половині 2017 року працювало над реалізацією 181 інвестиційного проекту на загальну суму понад 6 млрд. євро. Це на 2 мільярди більше, ніж за аналогічний період минулого року. Результатом цього є зрослий попит на співробітників, серед яких все частіше стають українці.

Працівник складу
Пропозиції про вакансії для співробітників складу становлять 14% всіх рекламних оголошень персоналу. Зазвичай оплата таких робіт налічує від 10,5 до 12,25 злотих за годину. Як і у випадку з виробництвом, ринок складської та промислової нерухомості в Польщі швидко зростає. Звіт Savills показує, що тільки в першій половині 2017 року було введено в експлуатацію близько 800 000 м2 сучасного складського та промислового простору. Це означає збільшення на 17 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року. Ринок також підживлюється динамічним розвитком сектора електронної комерції, якому потрібні складські та логістичні об’єкти. Тому зростає попит не тільки на співробітників, але і на брак персоналу.

Машиніст, зварювальник і слюсар
Кожен п’ятий роботодавець, який співпрацює зі Службою персоналу, зацікавлений у прийомі на роботу працівників з України, зі спеціальним професійним освітою. В основному це стосується операторів машин, яких шукають 12% роботодавців, зварювальників (5%) та слюсарів (3%). Саме в цих професіях також пропонуються найвищі тарифи оплати: машиніст може заробляти від 10 до 13 злотих в годину, зварювальник від 18,5 до 21 злотих в годину і слюсар у важкій промисловості з 13,5 до 18 злотих за годину. Такий великий попит у цієї професійної категорії є результатом розриву, що виник на польському ринку праці. Не вистачає людей з відповідною кваліфікацією, тому їх шукають серед працівників з України.

А яка професія подобається Вам?! Пропозиції та вакансії від польських роботодавців, вже на нашому сайті www.eurabota.ua, відгукніться першим на вакансію, не упускайте можливості жити і працювати в Європі.