Більшість українських мігрантів їдуть в країни Євросоюзу

Нові дані про трудову міграцію українців показують стійке зростання числа тих, хто воліє їхати на постійну або сезонну роботу в країни Європейського союзу.

Сезонная работа фото

За останній час істотно зменшився потік трудової міграції в Росію та інші країни пострадянського простору.

Ці висновки експерти роблять насамперед на основі офіційних даних про грошові перекази, які роблять українці своїм рідним, сім’ям для поповнення сімейних бюджетів.

Згідно опублікованих даних Національного банку України, грошові перекази, які були зроблені різними способами українськими громадянами, які працюють в країнах ЄС, в п’ять разів перевищили суму, які надіслали в Україну ті, хто працює в Росії та інших країнах пострадянського простору. В абсолютних цифрах – це 1,6 мільярда доларів проти 340 мільйонів.

Найбільша сума перекладів надходить з сусідньої Польщі, яка за першими підсумками цього року вже становила 865 мільйонів доларів, причому постійне зростання спостерігається з 2015 року. Експерти ринку праці оцінює кількість українців, які працюють у Польщі близько 2 мільйонів.

Росія на другому місці за грошовими надходженнями: 300 мільйонів доларів, але, на відміну від Польщі, надходження грошей за останні кілька років скоротився майже на 100 мільйонів доларів.

За даними недавніх опитувань, що проводяться різними соціологічними інститутами, все більше українців готові покинути країну заради заробітку.

Джерело: www.eurabota.ua