Українські трудові мігранти у Польщі сприяють зростанню економіки країни

У тому, що українські трудові мігранти є одним з потужних чинників зростання економіки Польщі впевнена економіст з Варшавського університету Малгожата Старчевська-Кжиштошек.

Польша фото

Незалежний дослідницький інститут польського ринку ARC Rynek i Opinia займається вивченням у тому числі споживчих настроїв різних груп польського населення. Нещодавно інститутом було проведено велике дослідження про споживчої активності українців, які приїхали працювати до Польщі. Результати проведеного опитування показали, що кожен четвертий українець, який працює в Польщі, вже купив автомобіль. Більше 5 відсотків наших співгромадян стали власниками житла у різних польських містах. При цьому майже половина респондентів зазначили, що в найближчому майбутньому планують придбати автомобіль або взяти кредит на покупку квартири. Польські банки заявляють, що число клієнтів-українців постійно збільшується.

Раніше повідомлялося, що згідно з останніми статистичними даними 5 відсотків усього працездатного населення Польщі становлять вихідці з України.

Джерело: www.eurabota.ua