Добре, що є закордон, там можна перечекати, поки в Україні підвищать зарплати

З усіх українців, які виїжджають за кордон, чверть сподівається, що не тільки добре зароблять, але і переживуть важкі часи, які затягнулися в Україні.

 аэропорт, украинцы уезжают за границу

Частина виїжджаючих планує обов’язково повернутися після того, як отримає в іншій країні нові знання і життєвий досвід, інші їдуть на сезонні роботи, використовуючи найменшу можливість поповнити свій бюджет.

За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, яке замовило видання zn.ua, 26,1% українських громадян, які їдуть працювати в інші країни поставили перед собою мету перечекати, поки в Україні стане краще жити і працювати, в першу чергу це стосується оплати праці.

Сезонні роботи для заробітку – мета 15,4% респондентів, при цьому 9,3% опитаних їдуть, щоб отримати досвід і нові знання, а після деякого часу повернутися на батьківщину.

Рішуче і безповоротно виїхати назавжди жити і працювати в іншу країну заявили 14% респондентів, враховуючи нинішню ситуацію – це невеликий відсоток людей.

Є й такі, які мріють про відкриття свого невеликого бізнесу після того, як запрацюють за кордоном необхідний початковий капітал, таких – 12% опитаних. Зазначають, що згідно з опитуванням видання, лише 11% громадян намагалися відкрити свою справу: 2,7% називають цей досвід успішним, 8,3% вважають, що зазнали невдачі. 3% хочуть покинути країну, поки не закінчиться конфлікт на Сході.

Джерело: www.unian.net