Все більше українців у Польщі платять пенсійні внески

Збільшується кількість українських трудових мігрантів, які платять внески до Управління соціальних страхувань.

Польша фото

Згідно останніх статистичних даних, на початок травня українців, які прийняли для себе рішення виплачувати страхові внески, налічувалося вже близько 350 тисяч.

За рік у Польщі кількість трудових мігрантів, які почали платити страхові внески, таким чином відкладаючи собі на майбутню пенсію, зросла майже на одну третину.

Уряд цієї східноєвропейської країни, яка останні кілька років показує рекордне зростання економіки і збільшення числа вакансій, проводить політику, спрямовану на те, щоб роботодавці не мали жодних проблем з працевлаштуванням іноземних працівників, у тому числі, які приїхали з України. Для того, щоб розгляд клопотань про дозвіл на роботу проходило швидко і без затримок, у воєводських управліннях для вирішення цього питання додатково найняли на роботу 300 службовців.

Національний банк Польщі зробив прогноз, що до кінця 2020 року щорічно польський ринок праці буде поповнюватися 300 тисячами українських громадян, які шукають для себе можливість краще заробити.

Раніше міністр з питань гуманітарної допомоги та біженців Польщі Беата Кемпа заявила, що в країні перебуває більше 2 мільйонів українських трудових мігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua