У Вінниці і області – все погано: в регіоні зросло безробіття

Вінниця фото

Вінницька область є одним з лідерів за кількістю безробітних. Так, кількість не зайнятих дорослих у регіоні складає 10%, що є одним з найгірших результатів в сучасній Україні.

Сумною статистикою відзначився для Вінниці та області минулої рік. Так, у місцевій службі статистики були змушені визнати, що в області більше 10% від дорослого населення є безробітними.

Всього у Вінницькій області офіційно працюють понад 646 тисяч осіб, що на 3% менше, ніж було зафіксовано в минулому році. Згідно з даними статистики, рівень зайнятості населення в регіоні складає 55%, що на 3% нижче, ніж середній показник працевлаштування дорослого населення по Україні.

Нагадаємо, що українці все частіше не тільки працюють у Польщі, але і переїжджають туди на постійне місце проживання.

Влада Вінницької області також були змушені визнати, що багато підприємств регіону працюють не в повні зміни. Так, частина працівників працевлаштовані не на повну ставку і відповідно заробляють мінімальну заробітну плату.

Зазначимо, що згідно з даними офіційної статистики у Вінницькій області проживають близько 50 тисяч безробітних. Однак, якщо вважати тих, хто не зареєструвався на біржі праці, то можна стверджувати в невеликому регіоні не працюють близько 100 тисяч чоловік.

Місцеві влади сподіваються залучити за підсумками 2018 року нових інвесторів. Планується, що протягом року у Вінницькій області відкриються ряд підприємств, які залучать на роботу близько 2 тисяч співробітників.

Середня зарплата в Вінниці та області також не радує». Більшість вінничан заробляють не більше 7 тисяч гривень в місяць, що є одним з найнижчих показників в сучасній Україні.

Джерело: www.eurabota.ua