Українські працівники виїжджають з Польщі. Чехія більш приваблива для них!

У минулому році майже 2 мільйони українців зайняли легальну роботу в Польщі. Хоча вони були сприйняті, як небезпечні конкуренти поляками на ринку праці, але саме вони виявилися і порятунком для роботодавців в умовах все більш складної ситуації, пов’язаної з тим, що на польському ринку в даний час не вистачає 120 000 чоловік.

работник завода в Польше

Але з великою нестачею персоналу, українці почали вимагати підвищення заробітної плати, їх вже не влаштовує заробітна плата 20 злотих в годину.

Тому було можливо припустити, що в той час, коли з’явиться можливість вищих зарплат в іншій країні, українці виїдуть з Польщі.

Така можливість з’явилась у Чехії, де середня місячна заробітна плата майже на 100 євро вище, ніж у Польщі. Місцеві компанії все більше приваблюють українців, які зцілюють бідне стан чеського ринку праці. Заступник міністра закордонних справ Чехії Мартін Стрипницький запевняє українців, що вони отримуватимуть таку ж заробітну плату, що і громадяни Чехії, тому вибір роботи в цій країні є цілком виправданим.

Джерело: shareinfo.pl