Великобританія повинна визначитися в питанні про торгівлю з ЄС після виходу з нього

Глава британського переговорного агентства з питань, пов’язаних з Brexit, Мішель Барньє після переговорів з представником ЄС заявив, що прийшов час для Великобританії зробити вибір щодо співпраці після виходу з Союзу.

Державний секретар Великобританії щодо виходу з ЄС Девід Девіс та головний переговірник Європейського союзу Мішель Барньє виступили в резиденції на 10-й Даунінг-стріт у Лондоні після проведених на тій тижня переговорів.

государственный секретарь Великобритании Дэвид Дэвис и главный переговорщик Европейского союза Мишель Барнье

Британія виключила можливість залишитися в будь-якому митному союзі з ЄС після Брексита, подальші торговельні відносини з найбільшим торговим блоком світу розділили уряд Терези Мей і Консервативну партію.

Барньє, виступаючи після переговорів на Даунінг-стріт з прем’єр-міністром Мей і секретарем Брексита Девісом, прямо закликав Британію прояснити, як вони бачать майбутні відносини з ЄС після виходу 29 березня 2019 року.

Британія, за словами Девіса, хотіла отримати всеосяжну угоду про вільну торгівлю і митне угоду, щоб зробити торгівлю як можна більш вигідною, в той же час мати можливість здійснювати вигідні угоди з швидко зростаючими країнами по всьому світу.

Девіс сказав, що переговори з Барньє були конструктивними і що він впевнений, що Британія зможе домовитися про тимчасове перехідному періоді на переговорах, запланованих на 13 березня цього року.

Джерело: reuters.com